Partnerschap voor ICT-infrastructuur en kennis

Partnerschap voor ICT-infrastructuur en kennis

Aces IT en gemeente Krimpenerwaard: partnerschap voor ICT-infrastructuur en kennis

null

De gemeente Krimperwaard en ACES IT hebben al jarenlang een succesvolle samenwerking. De relatie gaat terug tot de tijd dat deze gemeente nog uit vijf afzonderlijke gemeentes bestond, de zogenoemde K5-gemeenten. ACES IT speelde, en speelt, een belangrijke rol op het gebied van IT-infrastructuur en als kennispartner voor deze middelgrote gemeente.

 

Nog voordat de vijf gemeenten Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Bergambacht en Schoonhoven gingen fuseren, bestond er al de wens om de ICT-omgeving te moderniseren. Voor het nieuwe automatiserings- beleid hebben zij toen de hulp ingeschakeld van hun vaste ICT-partner ACES IT. Zij traden jaren op als derdelijns support wanneer er complexe problemen opgelost moeten worden. De keuze viel op deze IT-partner vanwege hun kennis en ontwikkelingen in de markt. Groot pluspunt was, en is, dat zij goed op de hoogte zijn van wat er speelt binnen deze vijf gemeentes en gemeenteland in het algemeen.

 

Werkplekomgeving

Jan-Willem de Graaff is Senior Systeembeheerder en Coördinator van het ICT-Team bij de gemeente Krimpenerwaard. Het team bestaat uit acht medewerkers en is verantwoordelijk voor systeembeheer, servicedesk en gegevensbeheer. “ACES IT heeft voor ons Virtual Desktop Infrastructure (VDI) ingericht,” vertelt hij enthousiast. “Dat betekent dat je desktop op een server staat, in plaats van lokaal op een computer, laptop of tablet. Thuiswerken was daarvoor slechts voor enkele medewerkers weggelegd, maar na deze implementatie door ACES IT kon iedereen vanuit huis werken, of onderweg. De gebruikers merken hier niets van, omdat hun computer er hetzelfde uitziet en hetzelfde werkt als op kantoor. De nieuwe werkplekomgeving was zeker in coronatijd een uitkomst! Het voordeel zit hem ook in het beheren en back-uppen van de systemen. Dat kan vanaf één centraal punt. Je hoeft dus niet meer desktop per desktop te monitoren en te updaten. Hierdoor ontstaat er ook meer tijd voor belangrijke zaken als security. Onze omgeving is dus veiliger geworden.”

 

Fan van ACES-IT

“Ik ben fan van ACES IT, omdat ze mensen in huis hebben die écht heel goed zijn,” vervolgt Jan-Willem. “Ze weten van alles heel veel. Met een paar mensen kun je van A-Z een heel project bedenken, installeren, implementeren en overdragen. Bij een groot bedrijf is het meestal zo, dat één persoon de ontwerpfase doet, een ander VMware View installeert en wéér iemand anders de servers in het rek hangt. Zo gaat dat bij ACES IT niet. Eén persoon heeft bij ons bijna alles gedaan. En die denkt echt overal aan: ook aan de bedrijfsapplicaties waar we mee werken die mogelijk niet compatible zijn met nieuwe software. Als je met een groot consultancybedrijf heb je, naar mijn ervaring, minder korte en minder goede lijnen. Je kan dan veel minder snel schakelen.”

 

Vervanging van storage-omgeving

“Recentelijk heeft ACES IT een Dell PowerStore-omgeving aan de gemeente Krimpenerwaard geleverd en geïmplementeerd. Het ging om twee storage-systemen die aan vervanging toe waren. Een opslagsysteem was voor productie, de ander een Oracle-database van alle servers. Daar is nog een derde bijgekomen voor de werkplekken. Vanwege de omvang van de opdracht was hiervoor een aanbesteding vereist. ACES IT heeft deze op goedkoopste prijs gewonnen,” licht Jan-Willem toe. “Voor onze VDI omgeving hebben we de Unity variant. Daar hebben we harde schijven (SSD) bij geplaatst: niet voor de opslag maar voor de snelheid. In Corona tijd hebben we een extra VDI server: 7 stuks om 400 gebruikers onder te brengen met Tesla M10-kaarten voor het grafische deel.”

 

Dell Technologies PowerStore

“Bij de keuze heeft ACES IT zorgvuldig gekeken naar de capaciteit die we nodig hebben. Door het toegenomen thuiswerken, was de huidige capaciteit niet meer genoeg,” vervolgt Jan-Willem. “ACES IT heeft ons de keuze voor de Dell Technologies PowerStore voorgelegd. Dit is een modern infrastructuurplatform. Deze opslagoplossing combineert automatisering, next-gen technologie en een nieuwe softwarearchitectuur waarmee we als gemeente over een infrastructuur beschikken waarmee we aan onze opslagbehoefte kunnen voldoen. De beschikbaarheid is gegarandeerd tot 99,9999%. Hierdoor kunnen we onze toegang tot gegevens en applicatieprestaties versnellen. De Dell Technologies PowerStore heeft een heel hoge efficiëntie: continue deduplicatie, comprimeren van bestanden en een gegarandeerde 3:1-datareductietechnologie, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties!”

 

Kennispartner

De gemeente Krimpenerwaard heeft een uren-support-contract afgesloten met ACES IT. Jan-Willem: “Elk jaar kopen we honderd uur in voor een vast bedrag. Dat contract is voor het geval van storing of nood. Wanneer wij er echt niet uitkomen en ons hele systeem platligt, dan kunnen we ACES IT inschakelen om het op te lossen. We beschikken dus over hun expertise. Samen komen we tot hele mooie oplossingen voor de werkomgeving. ACES IT is niet een bedrijf dat zomaar de nieuwste technieken en de nieuwste snufjes aanraadt en die vervolgens installeert. Ze weten heel veel van gemeentes, van de gemeentelijke systemen, de gebruikers, de organisatie die wij hebben en wat wij nodig hebben. Die samenwerking werkt gewoon altijd heel goed. Omdat ze als bedrijf niet zo groot zijn, kunnen ze heel snel schakelen. Ze zijn altijd bereikbaar, ook om dingen voor ons uit te zoeken. Daarbij volgen we de regels, de aanbestedingsprocedures, netjes. Ook daar kan ACES IT goed mee omgaan,” aldus Jan-Willem.

Gemeente Krimpenerwaard

 

Midden in het Groene Hart in de provincie Zuid-Holland ligt de gemeente Krimpenerwaard. Deze is bij de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2015 ontstaan door een fusie van vijf de gemeenten Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Bergambacht en Schoonhoven. Voordat de nieuwe gemeente een feit was, werd de werknaam K5-gemeenten gehanteerd. De gemeente telt 54.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 161 km².

 

https://www.krimpenerwaard.nl/

3 april 2022

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×