ACES IT implementeert Dell Technologies PowerStore bij gemeente Nunspeet

ACES IT implementeert Dell Technologies PowerStore bij gemeente Nunspeet

ACES IT implementeert Dell Technologies PowerStore bij gemeente Nunspeet

null

ACES IT heeft bij de gemeente Nunspeet een Dell Technologies PowerStore storage geïmplementeerd. Het is een Storage Area Network (SAN): een netwerk van gedeelde opslagapparaten. ACES IT en Nunspeet hebben al meer dan tien jaar een partnership voor IT-oplossingen en specialistische ondersteuning.

De oude SAN, eveneens van Dell, was al ruim vier jaar oud. “We merkten dat de performance terugliep,” vertelt de systeembeheerder bij de gemeente Nunspeet. “We ondervonden problemen met files die traag openden en servers die langzaam startten. Ook hadden we wat problemen met mailrecords gehad. E-mails werden door ons goed verstuurd maar ze kwamen soms niet aan bij de ontvanger. We zijn een onderzoek gestart om te achterhalen waar dat aan lag. Aan de hand van tools die de performance meten, kon ik zien dat de storage fors overbelast was.”

 

Dell Technologies PowerStore

“Ik heb dit voorgelegd aan ACES IT. Zij hebben zelf ook een meeting uitgevoerd voor de waardes die ze nodig hebben om de capaciteit te kunnen berekenen. Vervolgens is ACES IT op zoek gegaan naar een model van een SAN dat goed past bij de situatie van de gemeente Nunspeet en waar we de komende vier tot vijf jaar weer mee vooruit konden. De keuze is op een nieuwe versie van de Dell Technologies PowerStore gevallen, omdat het een zeer efficiënt SAN is met de laatste technieken die voorhanden zijn. Het is stabiel en betrouwbaar en heeft een fijne interface om mee te werken. De prijs-prestatie verhouding is heel goed. Het past bij een organisatie met 240 gebruikers.”

 

Volledige productieomgeving

“De volledige productieomgeving draait op de Dell Technologies PowerStore: documenten, servers en alles op basis van VMware. Elk bestand dat geopend wordt, komt daar vandaan. We hebben nog een tweede Dell EMC PowerStore. Daar draait onze desktop omgeving op. Het is een volledig virtuele omgeving. De Dell Technologies PowerStore is goed te integreren in de rest ons IT-landschap. Onze servers zijn ook virtueel: die draaien op Windows server 2016 en Windows server 2019. Die combinatie is gewoon goed.”

 

Keuze voor ACES IT

ACES IT wordt al meer dan tien jaar ad hoc ingeroepen door de gemeente Nunspeet. “Twee tot drie mensen van ACES komen van tijd tot tijd over de vloer bij de gemeente Nunspeet. We hebben een urensupport afgesloten. Als wij een storing hebben of we komen ergens zelf niet uit, dan doen we een beroep op ACES IT. Het helpt ons enorm dat zij meekijken. Hun visie is waardevol voor ons. De korte lijnen en de goed band tussen de technische mensen onderling, werkt heel prettig. Door samen aan projecten te werken creëer je synergie wat ervoor zorgt dat alles soepel en naar behoren verloopt. Het is prettig om samen te werken met ACES IT. Duidelijk, helder naar elkaar toe. Wat de verwachtingen zijn.”

 

Initiële startup door ACES IT

“In het begin van 2022 heeft ACES IT de Dell EMC PowerStore voor ons besteld. Toen deze geleverd werd, was ik net een kind in de snoepwinkel dat een cadeautje mag uitpakken. Ik heb de Dell Technologies PowerStore zelf in het rek gehangen. De eerste initiële installatie is door ACES IT gedaan. Dat deden ze bij ons op locatie waar ik dan naast zit. Dan kan ik zien wat er gebeurt en krijg ik ook direct ‘hands on’ over hoe de nieuwe interface eruitziet. De eerste initiële startup heeft ACES gedaan. Om garantie-technische redenen moet dat door een gecertificeerde engineer gebeuren. Hij weet wat de best practices van Dell zijn en waar je op moet letten. Die initiële startup was binnen één dag klaar.”

 

Migratie en beheer

“Daarna heb ik zelf de migratie van de oude SAN naar de nieuwe uitgevoerd. Dat nam één weekend in beslag. Op maandag draaiden we volledig op het nieuwe SAN. De gemeente Nunspeet heeft daar helemaal niks van gemerkt. We hoefden geen training te geven om met de PowerStore te werken, want er zijn maar twee tot drie mensen die bij de interface kunnen. Die interface is zo gemakkelijk in elkaar gezet dat die heel makkelijk te begrijpen is.”

 

E.T. phone home-functie

“Het beheer van de PowerStore is heel makkelijk. Dat doen we zelf. Een mooie eigenschap is wat ik de ‘E.T. phone home-functie’ noem. Mocht er iets kapotgaan, bijvoorbeeld een disk, dan belt het apparaat zelf naar Dell met de opdracht een nieuwe disk toe te sturen. Het kan zelfs voorkomen dat je dat zelf nog niet in de gaten had, en dat er al een nieuwe disk klaarligt.” Over de performance van de nieuwe PowerStore, is de systeembeheerder van de gemeente lovend: “De snelheid en de efficiency om data te comprimeren zijn buitengewoon goed!”

Gemeente Nunspeet

 

Nunspeet is een gemeente op de Veluwe in de provincie Gelderland. De gemeente bestaat uit de kern Nunspeet met de voormalige buurtschappen Oosteinde, Westeinde, Zwarte Goor en Zoom, het dorp Elspeet met de buurtschappen Grote Kolonie en Kleine Kolonie, en de dorpen Vierhouten en Hulshorst. De gemeente Nunspeet heeft 28.209 inwoners en een oppervlakte van 129,49 km².

 

https://www.nunspeet.nl/

24 maart 2022

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×