Dell Technologies PowerStore en FSLogix, het perfecte duo voor Microsoft 365 performance

Dell Technologies PowerStore en FSLogix, het perfecte duo voor Microsoft 365 performance

Dell Technologies PowerStore en FSLogix, het perfecte duo voor een geweldige Microsoft 365 performance

null
Dell

De uitdaging van Microsoft 365 binnen een virtuele werkplekomgeving

Microsoft 365, het cloudplatform van Microsoft, is niet meer weg te denken uit de wereld van vandaag de dag. Maar ook een virtuele werkplekomgeving, b.v. met VMware Horizon View of Citrix Virtual Desktops, zien we tegenwoordig bij vrijwel alle organisaties.

De combinatie van deze 2 platformen wordt dan ook steeds meer gebruikt. Op zich werken deze 2 prima samen maar zijn er wel wat uitdagingen m.b.t. de gebruikerservaring.

Microsoft Outlook kan op 2 verschillende manieren omgaan met de mailboxen van de gebruikers. Online Mode en Cached Mode.

Online Mode
In Online Mode download Outlook geen mailbox gegevens naar de lokale client. Alle acties die een gebruiker doet binnen zijn mailbox worden in Exchange Online zelf afgehandeld. Op zich lijkt dit een prima oplossing omdat er op die manier geen lokale storage nodig is om gegevens in een cache file op te slaan. Helaas heeft dit wel een nadelig effect nl. de performance. Outlook functioneert namelijk het beste in de Cached Mode. Ook Microsoft zelf adviseert om bij het gebruik van Exchange Online de Cached Mode te gebruiken.

Cached Mode
Bij Cached Mode wordt (een deel van) de mailbox lokaal opgeslagen en continue gesynchroniseerd met Exchange Online. Omdat alle acties binnen de mailbox nu lokaal worden uitgevoerd levert dit een aanzienlijke performancewinst op.
Op een lokaal device is Cached Mode een prima oplossing. In een virtuele desktop omgeving is dit echter anders.
Hoe zorgen we er namelijk voor dat de Outlook Cache en andere outlook instellingen voor een gebruiker aanwezig zijn op het moment dat deze de ene dag op Server 1 uitkomt en de volgende dag b.v. op Server 2?

We willen dus graag de goede performance van de Cached Mode combineren met een virtuele desktop omgeving. Maar hoe doen we dat?

FSLogix

FSLogix is dé oplossing voor een perfecte combinatie tussen Microsoft 365 en een virtuele desktop omgeving.

Op basis van FSLogix Office 365 Containers kan de Cache Mode binnen een virtuele desktop omgeving gebruikt worden zonder de nadelen.
FSLogix zorgt ervoor dat de cache van Outlook buiten het profiel van de gebruiker opgeslagen wordt en direct beschikbaar is wanneer de gebruiker inlogt. Uniek aan deze oplossing dat dit onafhankelijk is van de omgeving (Citrix, RDS, VMWare etc.) en ook onafhankelijk van een eventuele Profile Management oplossing die in gebruik is.
Naast het gebruik van FSLogix in virtuele desktop omgevingen kan FSLogix ook uitstekend worden gebruikt in omgevingen waar fysieke werkplekken worden gedeeld door meerdere gebruikers. Hierbij spelen namelijk dezelfde uitdagingen als in een virtuele desktop omgeving. Naast het oplossen van de cache file uitdagingen biedt FSLogix nog meer voordelen zoals:
– snel indexeren en zoeken binnen mailboxen
– synchronisatie optimalisatie van de Global Address List (GAL)
– OneDrive for Business caching
– caching van Onenote Notitieblokken

Kortom: FSLogix zorgt voor de volledige Outlook ervaring zoals je dat gewend bent op een lokaal device, maar dan gebruikmakend van een virtuele of gedeelde werkplek.

Heeft FSLogix dan ook applicatie en/of database servers nodig om dit alles mogelijk te maken?
Het antwoord is NEE! FSLogix werkt op basis van 1 agent bestaande uit Windows Services en een filter driver. Die agent configureer je door middel van standaard Windows Group Policy (op basis van ADMX), en meer heb je niet nodig!

Dell Technologies PowerStore, het storage platform dat naadloos samenwerkt met FSLogix

Uiteraard zal de chache data van alle gebruikers moeten worden opgeslagen op een snelle storage omgeving om te kunnen voldoen aan de beloofde performance.

De PowerStore oplossing van Dell Technologies is hiervoor het perfecte platform.
De PowerStore is nl. ontworpen om feilloos en snel te presteren in hybride-cloud omgevingen.

Typische voordelen van de Dell PowerStore:
– ontworpen voor een continue beschikbaarheid (99,9999%)
– ondersteunt traditionele en moderne workloads
– super snel storage systeem
– datareductie technologie zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties
– Machine learning technologie
– Dell Technologies Future-Proof programma met Anytime Upgrades, het meest flexibele upgradeprogramma in de sector

Door zijn state-of-the-art technologie en op de toekomst gerichte architectuur is de Dell Technologies PowerStore dé ideale partner voor FSLogix.

Uiteraard kan de Dell PowerStore, naast het gebruik voor FSLogix, veel breder worden ingezet als storage omgeving binnen uw organisatie.

Wilt u meer weten over de combinatie FSLogix en Dell Technologies PowerStore, of over de PowerStore als storage omgeving? Neem met ons contact op!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze oplossing en/of een advies m.b.t. de, voor u, beste keuze?
Neem dan contact op met de verkoop afdeling van ACES IT via telefoonnummer 040 – 264 53 00, stuur een E-mail naar verkoop@aces-it.nl of laat via onderstaande velden een bericht achter.

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×