Health check beveiligingsstandaarden e-mail

Health check beveiligingsstandaarden e-mail

Is uw e-mail beveiliging al op orde?

null
Healtch check email beveiliging

Er zijn nog steeds een groot aantal gemeenten die niet voldoen aan de verplichte beveiligingsstandaarden voor e-mail, zo blijkt uit een steekproef van Binnenlands Bestuur. Criminelen hebben met hun phishingmails vrij spel, terwijl goede beveiliging door de juiste maatregelen vrij eenvoudig is te regelen.

 

Health Check specifiek voor e-mail beveiliging

Aces IT, dé infrastructuur specialist binnen de lokale overheid heeft diverse gemeenten geholpen met email beveiliging. Daarnaast hebben wij een health check ontwikkeld om inzicht te geven of de huidige beveiliging van uw omgeving voldoet aan de hiervoor afgesproken standaarden.

De focus van de Aces IT e-mailsecurity  health check zal liggen op de inrichting en status van:

  • SPF
  • DKIM
  • DMARC

Waar dienen deze protocollen voor?

Sender Policy Framework (SPF) is een techniek waarmee een domeinnaamhouder kan aangeven welke e-mailserver(s) namens deze domeinnaam e-mailberichten mogen versturen.  Domain Keys Identified Mail (DKIM) is een techniek die met behulp van een digitale handtekening een e-mailbericht aan een domeinnaam koppelt. Hierbij ondertekent de uitgaande/verzendende e-mailserver alle uitgaande e-mailbericht namens dit e-maildomein. Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance (DMARC) is een aanvullende techniek op SPF en DKIM. Het aangemaakte DMARC-record bevat instructies hoe om te gaan met inkomende e-mailberichten die niet aan het gedefinieerde SPF- of DKIM-beleid voldoen.

Aanvullend controleren wij ook de inrichting van DANE en DNSSEC

Domain Name System SECurity Extensions (DNSSEC) is een aanvulling op het DNS-protocol. Deze uitbreiding op het DNS-protocol maakt het gebruik van domeinnamen veiliger. Domain Keys Identified Mail (DKIM) is een techniek die met behulp van een digitale handtekening
een e-mailbericht aan een domeinnaam koppelt. Hierbij ondertekent de uitgaande/verzendende e-mailserver alle uitgaande e-mailberichten namens dit e-maildomein.

De email beveiliging health check inclusief (advies) rapportage voeren wij uit voor een vast tarief van  € 995,- excl. BTW

Neem bij interesse contact op met de verkoop afdeling van Aces via telefoonnummer 040 – 264 53 00 of laat via de onderstaande velden een bericht achter.

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×