SentinelOne – Twee gemeenten kiezen voor SentinelOne

SentinelOne – Twee gemeenten kiezen voor SentinelOne

03-01-2018 - Gemeenten kiezen voor SentinelOne

null
sentinelone

Twee gemeenten verhogen hun beschermingsniveau sterk door aanschaf van SentinelOne

Op de valreep van 2017 hebben twee van onze klanten binnen de lokale overheid gekozen voor SentinelOne Next Generation Endpoint beveiliging . Met de inzet van deze nieuwe generatie beveiligingssoftware brengen ze het beveiligingsniveau van bijna 1000 werkplekken en servers naar een hoger niveau. Een van beide gemeenten is tot deze keuze gekomen na het doorlopen van een uitgebreide Proof of Concept (POC).

De belangrijkste redenen voor de gemeenten om te kiezen voor SentinelOne zijn:

  • Het realiseren van een zo hoog mogelijk beveiligingsniveau
  • Eenvoud van beheer
  • Eenvoud van uitrol
  • Uitgebreide monitoring en rapportage mogelijkheden

Hierbij wordt door beide gemeenten specifiek aangegeven dat zij van mening zijn dat de huidige gebruikte manier van controle, welke gebruik maakt van een signature database, niet meer voldoet om alle bedreigingen tegen te houden. Zij zijn er van overtuigd dat slimme technieken op basis van Artificial Intelligence, wat SentinelOne is, hun een betere bescherming biedt.

In het kort nogmaals de onderscheidende eigenschappen van SentinelOne:

Het endpointsecurityplatform van SentinelOne is een alles-in-één endpoint security oplossing. SentinelOne biedt beveiliging tegen bekende en onbekende aanvallen door afwijkend gedrag op machinesnelheid te identificeren en aan te pakken. De oplossing monitort nauwkeurig elk(e) proces en thread in het systeem nauwkeurig tot op kernelniveau. Dit geeft een zicht op systeemwijde activiteiten zoals systeemsignalen, netwerkfuncties, I/O en registratie evenals zicht op historische informatie. Hierbij wordt onschadelijk van schadelijk gedrag onderscheiden. Als een schadelijk patroon eenmaal is geïdentificeerd wordt er direct een reeks acties in werking gesteld die de aanval beëindigen voordat deze begonnen is. Deze acties omvatten:

  • Optimale damage control – Eenvoudig te configureren beveiligingsbeleid dat het proces stopt, schadelijke combinaties en alle geassocieerde restanten in quarantaine zet of verwijdert en indien gewenst het de netwerk verbinding van het endpoint blokkeert.
  • Immunisatie – Zodra een aanval is voorkomen worden details onmiddellijk gedeeld met andere endpoints binnen het netwerk, waardoor deze systemen, die mogelijk deel uitmaken van een gecoördineerde aanval, worden geïmmuniseerd.
  • Remediation – Verwijderde of aangepaste bestanden worden automatisch hersteld naar hun staat van voor de aanval (ROLL BACK).
  • Forensics – Een 360-graden zicht van een aanval inclusief bestandsinformatie, pad, machinenaam, IP, domein en meer.

Lees verder op onze SentinalOne pagina wat deze oplossing zo onderscheidend maakt

 

Hebben we uw interesse gewekt? Neem contact met ons op dan demonstreren wij graag deze oplossing voor u. Neem voor meer informatie contact op met de verkoopafdeling van Aces via telefoonnummer 040 – 264 53 00 of laat via de onderstaande velden een bericht achter.

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×