Uw gebruikers en klanten verwachten 24/7 beschikbaarheid van uw diensten

null

Uw gebruikers en klanten vertrouwen 24/7  op uw IT diensten.  Een IT infrastructuur moet stabiel en betrouwbaar zijn. Het uitvallen van een netwerk of een langzame verbinding heeft direct nadelige gevolgen voor uw organisatie. Des te belangrijker is dat u proactief op de hoogte bent van de status van al uw processen en de daaraan ten grondslag liggende IT componenten. Daarom is voortdurende monitoring van alle activiteiten niet meer een nice to have maar een must have. Met PRTG Netwerk Monitoring realiseert u grip en overzicht.

PRTG Netwerk Monitoring voor grip op uw IT processen

null

Voor een groter of complex bedrijfsnetwerk is een structurele monitoring oplossing vereist. U wilt niet alleen de netwerkeigenschappen van de in het netwerk opgenomen apparaten in de gaten houden, maar ook de verbindingen, koppelingen, actieve gebruikers, het licentiegebruik, de temperatuur in de serverruimte, de belasting van het netwerk en meer van dat soort dingen. Daarnaast moet het ook mogelijk zijn om externe verbindingen naar externe locaties of Cloud diensten te kunnen monitoren. Eén van de oplossingen die dit allemaal voor u realiseert is PRTG netwerk monitoring.

 

PRTG Monitoring

PRTG is dé monitor oplossing voor de gehele IT infrastructuur, van servers tot switches en van on-premises tot de Cloud. Meer dan 150.000 klanten wereldwijd gebruiken reeds deze oplossing en PRTG is in gebruik bij 70% van de Fortune 100 companies. PRTG is een moderne monitoring totaaloplossing ontwikkeld door het Duiste bedrijf Paessler AG.

PRTG heeft een lage en transparante kostenstructuur zodat u geen hogere investering hoeft te doen als dat niet nodig is. Daardoor is de inzet van deze oplossing uiterst schaalbaar.

Waarom PRTG

PRTG ondersteunt een breed scala aan systemen en maakt gebruik van alle standaard monitoring protocollen. Waaronder PowerShell, SNMP, WMI, SSH, DICOM, HL7 en nog veel meer. PRTG kan automatisch de hele IT omgeving discoveren en heeft voor duizenden programma’s, OS’en en componenten een intelligente sensor. Doordat PRTG geen agents gebruikt is de installatie en het onderhoud zeer eenvoudig.

Er zijn diverse monitoring oplossingen beschikbaar zowel in commerciële als opensource varianten. Onze ervaring leert dat inrichting van een goede monitor omgeving als ook het beheer ervan bepalend is voor de uiteindelijke kosten.

ACES IT heeft zelf ervaring met een groot aantal monitor oplossingen zowel opensource als commerciële oplossingen. Op basis van onze ervaring waarbij we kijken naar functionaliteit, eenvoud, kosten en beheerinspanning is wat ons bereft PRTG de beste keuze.

Altijd en overal inzicht in de status van uw omgeving

beheer prtg met alle devices

PRTG biedt een gebruiksvriendelijke Web Interface en heeft apps voor alle bekende platformen. Als eerste monitoring oplossing biedt PRTG ondersteuning voor alle platformen, Windows, IOS en Android. Deze apps zijn gebruikersvriendelijk en ondersteunen notifications zodat u altijd op de hoogte bent van de status van uw infrastructuur.

PRTG loopt voorop bij nieuwe ontwikkelingen.

Zo worden nieuwe programma’s en systemen nagenoeg direct ondersteund. Een uitgebreid en actueel overzicht van PRTG releases is beschikbaar via de New Features per Quarter pagina.

 

De voordelen van PRTG Netwerk Monitoring

 • Eenvoud (inrichting en beheer)
 • Zeer lage overall kosten
 • Transparant licentiemodel
 • Agentless (hierdoor overzicht en eenvoud)
 • Alle PRTG functionaliteit is opgenomen in iedere sensor licentie
 • Veilig (verbindingen encrypted)
 • Beschikbaar (Cluster modus)
 • Meer dan 200 standaard sensor types die alle factoren van netwerk monitoring vertegenwoordigen
 • Eén (centrale) oplossing voor:
  • Applicatie Monitoring
  • Virtual Server Monitoring,
  • SLA monitoring
  • QoS Monitoring (maak je gebruik van VoIP)
  • LAN, WAN, VPN, and Multiple Site Monitoring
 • Uitgebreide event logging

Hoe werkt PRTG Netwerk Monitoring

null

PRTG is een op Microsoft Windows gebaseerde oplossing en installatie is eenvoudig. ACES IT heeft deze oplossing inmiddels bij diverse klanten ingericht. We laten u niet het wiel zelf uitvinden maar ondersteunen u met de inrichting van een zo goed mogelijke PRTG omgeving.

PRTG Netwerk Monitor maakt gebruik van een web-based interface, waarmee het makkelijker is om apparaten en sensoren te monitoren en configureren. PRTG ondersteunt alle gangbare methoden voor het verzamelen van data over bandbreedte en netwerkgebruik, zoals SNMP, Packet Sniffing, NetFlow Protocol. De data worden uitgelezen via onder meer SNMP, WMI, VOIP, SQL etc. Alle data wordt continu geregistreerd en vastgelegd in een eigen database. Met deze gegevens kunt u rapportages en analyses creëren van onder meer de prestaties, CPU gebruik, bandbreedtegebruik, ping times, downtime etc.

Met zogenaamde remote probes kan PRTG Netwerk Monitor verschillende netwerken op verschillende locaties monitoren.  U houdt niet alleen toezicht op uw centrale omgeving maar u kunt ook toezicht houden op alle sublocaties. Het mooie van PRTG is dat u slechts één PRTG core server hoeft te installeren, want elke PRTG-licentie heeft een oneindig aantal remote probes.

U hoeft niet zelf alle sensoren zelf te definiëren. Hiervoor neemt de “Configuration Guru”  dat werk uit handen. Bij een groot complex netwerk loopt het aantal sensoren al snel op. Al die sensoren bij elkaar kunnen tot een enorme waslijst aan gegevens leiden die niet eenvoudig te analyseren is. Gelukkig zijn de sensoren bij de PRTG Network Monitor overzichtelijk te structureren in groepen.

Applicatie monitoring

Gebruik PRTG om uw (kritische) applicaties en services te monitoren!

De oplossing wordt standaard uitgeleverd met meer dan 115 standaard sensors voor devices maar ook voor applicaties en services zoals:

 • Mail Server Monitoring
 • Windows Services & Security Monitoring
 • Sharepoint & IIS Monitoring
 • Database Monitoring (Oracle)
 • Backup Monitoring
 • Web Application Monitoring

Om u een indruk te geven van alle beschikbare sensors kunt op deze link klikken voor de lijst met beschikbare Sensors.

Meer informatie? bekijk de PRTG Video’s en Webcasts

prtg training

Op de Paessler video site is een uitgebreide verzameling van interessante video’s te vinden waar u PRTG in in detail kunt bekijken. Op de website staat de installatie uitgelegd en krijg u een duidelijk beeld waarom PRTG zo uniek is.

Wilt u nog meer informatie neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een demonstratie of Proof of Concept door ACES IT in uw omgeving.

 

Of overtuig uzelf en download via de onderstaande button een gratis proeflicentie voor 100 sensors!

Bent u geïnteresseerd in een nadere toelichting hoe onze aanpak is en hoe we een PRTG project aanpakken? Vul hieronder uw naam, email adres en telefoonnummer in dan nemen wij contact met u op.

×