Selfservice - Hoe ontlast ik IT beheer en verbeter ik het gebruikersgevoel

null

Proces gestuurd

Al deze verzoeken worden middels vaste processen en indien gewenst via een werkstroom afgewerkt. Organisaties kunnen dus zelf bepalen wat een medewerker helemaal zelf kan of waarvoor middels een goedkeuringsproces eventueel nog een of meerdere mensen akkoord op moeten geven. De organisatie kan dit geheel naar eigen wens vormgeven waarbij het opgestelde beleid toegepast kan worden.

Directe koppeling met andere gegevens

De oplossing voorziet ook in de mogelijkheid om te koppelen aan externe gegevens. Door bijvoorbeeld een koppeling te realiseren met de HRM database kunnen processen voor het automatisch aanmaken en deactiveren van gebruikers in meerdere systemen gestart worden zonder tussenkomst van IT beheerders.

Voordelen

De grote voordelen van deze oplossing gebaseerd op Ivanti Identity Director zijn:

  • De oplossing is 24/7 beschikbaar waardoor medewerkers minder aanspraak hoeven te doen op de helpdesk. Voor de medewerker heeft het voordeel omdat deze een deel van zijn verzoeken meteen zelf kan afhandelen. Voor de afdeling IT beheer heeft het als voordelen dat ze minder ondersteuningsverzoeken krijgen en dat ze buiten hun werktijden niet alsnog incidenten aan het oplossen zijn.
  • De oplossing werkt kwaliteitsverhogend omdat verzoeken via standaard processen en werkstromen worden afgehandeld.
  • De oplossing verlaagd het aantal calls op de helpdesk omdat medewerkers nu zelf verzoeken indienen die normaal door de helpdesk behandeld en verwerkt worden.
  • De oplossing vermindert IT beheer doordat routinematige handelingen nu automatisch worden uitgevoerd.
  • Oplossing verhoogt het security level omdat medewerkers alleen toegang hebben tot de data, systemen en gebouwen waarvoor zij geautoriseerd zijn

Uiteindelijk kan men concluderen dat met deze oplossing de kwaliteit verhoogd wordt en de kosten verlaagd worden. Dit zijn voordelen die elke organisatie wil behalen.

Contact

Indien u geïnteresseerd bent in een nadere toelichting over welke oplossingen wij u kunnen bieden? Vul hieronder uw naam, email adres en telefoonnummer in dan nemen wij contact met u op.

×