Realiseert u zich hoeveel gevaar uw organisatie loopt als uw data niet meer beschikbaar is? De continuïteit van uw organisatie komt dan ernstig in gevaar.
In beide gevallen is het dan belangrijk dat u een reservekopie (back-up) hebt. Met deze kopie kunt u de data weer terugzetten op uw IT systemen. Hoeveel data u verliest is afhankelijk van de keuzes die uw organisatie hierover gemaakt heeft. Het verlies van data kan door een gedegen back-up beleid tot een minimum worden terugbracht.
We onderscheiden een aantal fases:
Het maken van een back-up lijkt zo eenvoudig. Veel mensen realiseren zich echter niet goed hoe belangrijk dit is. We digitaliseren steeds meer en de beschikbaarheid van deze gegevens wordt steeds belangrijker. Nu gaat er ook wel eens iets mis met deze gegevens. Deze worden per ongeluk gewist, overschreven of kunnen zelfs corrupt raken. Dan is het terugzetten van een back-up vaak de enige mogelijkheid om de gegevens weer beschikbaar te maken.
Over het inrichten van je back-up procedures moet je, als organisatie, goed nadenken. Organisaties moeten zichzelf een aantal vragen stellen zoals.:
Afhankelijk van de antwoorden en de mogelijkheden die organisaties hebben kan dan een passende oplossing worden ingericht.
In het verleden zag je dat dit vaak oplossingen waren waarbij de gegevens weggeschreven werden naar tapes. Door de steeds sterkere groei van data en de behoefte deze ook weer snel terug te kunnen zetten is dit een oplossing die steeds minder populair is. Moderne back-up oplossingen voorzien in een slimme opslag van de back-up op disks waarbij deze vaak ook nog naar een 2e locatie of de Cloud worden gerepliceerd.
Het kwijtraken van gegevens is vervelend. Het kwijtraken van een complete IT omgeving door een calamiteit is voor veel bedrijven echt een ramp. Bij een grote calamiteit is het heel belangrijk dat omgevingen en data weer snel beschikbaar komen zodat de continuïteit van de organisatie niet in gevaar komt.
Een organisatie moet zich vooraf de vraag stellen hoe snel en vanuit waar zij hun gegevens weer beschikbaar moeten hebben na een calamiteit.
Om organisaties te voorzien van een kwalitatief hoge back-up en uitwijkvoorziening heeft ACES IT back-up en uitwijkdiensten ontwikkeld. Hiermee ontzorgen wij organisaties zowel op technisch als budgettair vlak.
Zulke disaster recovery oplossingen kunnen gerealiseerd worden op sub-locaties maar kunnen ook worden ingevuld als dienst waarbij de complete IT omgeving vanuit de Cloud ter beschikking wordt gesteld. Deze diensten hebben wij gebundeld in onze ADRS (Aces Disaster Recovery Services) oplossingen.
Het beschikbaar maken van uw IT omgeving met ADRS gebeurt op stand-by infrastructuur in het beveiligde ACES IT datacenter. In deze oplossing zijn ook de noodzakelijke internetverbindingen voor communicatie beschikbaar. Dit alles gebeurt volgens het afgesproken SLA.
Wij helpen onze relaties door het adviseren en implementeren van back-up en/of uitwijk omgevingen die u zelf kunt beheren. Maar we kunnen u ook ontzorgen door dit vraagstuk als een managed dienst voor u uit te voeren.