Security

null

Antivirus

Hoewel het voor velen lijkt of alle antivirusproducten ongeveer gelijk zijn is dit niet zo. De antivirus oplossing moet passen bij de IT omgeving. Om een goede keuze te kunnen maken maakt het bijvoorbeeld nogal wat uit welk werkplek concept er gehanteerd wordt.

Huidige generatie firewall

Ook firewalls hebben de laatste jaren een hele evolutie doorgaan. Met de eerste generatie firewalls werden datastromen per type verkeer gereguleerd. Met de laatste technieken wordt niet alleen het type verkeer gereguleerd maar wordt ook de inhoud van deze data gecontroleerd. Dit was bittere noodzaak aangezien ook de kwaadwillenden steeds slimmer worden. Voor een goed security niveau is het belangrijk dat uw firewall voorzien is van de laatste security technieken. Daarnaast is het beheer hiervan zeer belangrijk.

Strong Authenticatie

Is degene die inlogt ook daadwerkelijk de persoon die hij zegt dat hij is? Met alleen een naam en wachtwoord is er een bepaald risico dat dit niet het geval is. Door toepassing van strong authenticatie is het niet alleen een geval van wat je weet (naam en wachtwoord) maar ook van wat je hebt (eenmalig verificatienummer via token, sms of app). Hierdoor wordt het risico op misbruik sterk verkleind. Bijkomend voordeel is dat een aantal strong authenticatie oplossingen ook een extra beveiliging en SSO bieden voor webapplicaties (SAAS).

Mobile Device Management

Het gebruik van mobiele apparaten is de laatste jaren explosief gestegen. Wat vaak onderbelicht is gebleven, is dat deze apparaten mogelijk heel veel privacy gevoelige informatie bevatten. Als organisatie wil je dus grip houden op deze informatie. Tijdens de toename van mobiele apparatuur is echter ook een nieuwe trend ontstaan en dat is Bring Your Own Device (BYOD). Steeds meer medewerkers gebruiken hun privé device voor zakelijke toepassingen. Dat brengt veel IT beheerders in een moeilijke situatie. Gebruikers willen maximale vrijheid en organisaties willen hun data beschermen. Door een Mobile Device Management oplossing toe te passen is beiden mogelijk.

ACES IT en IT Security

ACES IT biedt op gebied van IT Security expertise op de volgende onderwerpen:

  • Advies
  • Security Scan / Gap analyse
  • Levering en installatie
  • Beheer

Contact

Indien u geïnteresseerd bent in een nadere toelichting over welke oplossingen wij u kunnen bieden? Vul hieronder uw naam, email adres en telefoonnummer in dan nemen wij contact met u op.

×