De Werkplek

null

Wat willen medewerkers?

De ideale (IT) werkplek zorgt dat een medewerker zijn dagelijks werk kan doen zonder gefrustreerd te raken. Er is een duidelijke trend zichtbaar waarbij medewerkers zelf willen bepalen wanneer ze wat doen en met welk apparaat. Daarnaast worden privé en zakelijk steeds meer met elkaar vervlochten. Dat geldt echter niet voor alle gebruikers. Dit is afhankelijk van het type persoon maar zeker ook van het werk wat deze persoon uitoefent. Is hun werk plaatsgebonden of kunnen ze in principe dit werk overal uitvoeren.

Er zijn verschillende types gebruikers zoals bijvoorbeeld de beleidsmedewerkers en managers, de uitvoerende medewerkers en de mensen in het veld. Al deze types hebben verschillende voorzieningen nodig. Uitvoerende medewerkers werken voornamelijk op kantoor waarbij ze gebruik maken van specifieke applicaties. Beleidsmedewerkers en managers kunnen hun werk in principe vanuit elke locatie uitvoeren en hebben daarvoor vaak alleen standaard Office applicaties nodig. De mensen in het veld zijn juist vaak onderweg en dienen ook vanuit die locaties toegang te hebben tot hun data en applicaties.

Het is voor veel organisaties een uitdaging om hun omgeving goed in te richten. Het doel moet zijn dat alle gebruikers hun werk kunnen uitvoeren zoals ze dit zelf willen binnen de kaders die de organisatie hiervoor heeft opgesteld.

Wat zijn de uitdagingen?

De grootste uitdaging is vaak om een evenwicht te vinden tussen wat gebruikers willen en wat organisaties kunnen bieden.

Als u spreekt met medewerkers dan merkt u waarschijnlijk dat een aantal argumenten vaak terug komen als u het met hun hebt over de werkplek.

  • Medewerkers willen graag zélf kunnen bepalen hoe ze gebruik maken van IT
  • Medewerkers willen bepaalde functionaliteit en als IT-beheer dit niet kan bieden dan werken ze wel om IT-Beheer heen
  • Medewerkers vergelijken de werkplek vaker met hun thuissituatie. Daar is alles beter en kan alles snel en goedkoop

Heel veel organisaties en IT afdelingen hebben in het verleden vaak op een heel andere manier gekeken naar hoe zij hun werkplekken ter beschikking stelden. Vaak werd er zo veel mogelijk een standaard werkplek ingericht voor alle medewerkers. Medewerkers werden daarbij vaak beperkt in hun mogelijkheden om deze werkplek te personaliseren.

De reden waarom dit op deze manier werd uitgevoerd is heel plausibel. Door standaardisatie behalen veel organisaties namelijk wel voordelen op IT werkplekbeheer.

Ook op gebied van beveiliging worden steeds grotere eisen gesteld. Hogere eisen op gebied van beveiliging gaan in de praktijk vaak ten koste van gebruikersmogelijkheden.

Indien u nieuwe werkplekken wilt uitrollen binnen uw organisatie dient u een evenwicht te vinden waarbij aan alle eisen vanuit de organisatie wordt voldaan en waarbij de gebruikers toch zo veel mogelijk de functionaliteit krijgen die ze willen.

Een verkeerde keuze kan leiden tot een of meerdere van de volgende gevolgen:

  • Een organisatie die te maken krijgt met zaken die ze niet willen waardoor beveiliging en continuïteit in gedrang komen
  • Gefrustreerde medewerkers die hun werk niet optimaal kunnen uitvoeren
  • Een sterke stijging van het aantal incidenten en verzoeken bij uw afdeling IT Beheer

Hoe komen we nu tot de beste Werkplek?

Een project om te komen tot een nieuwe werkplek is alleen middels maatwerk te realiseren. Dit komt omdat geen organisatie gelijk is. Elke organisatie stelt andere eisen en wensen aan een nieuwe werkplek.

Wij begeleiden u door dit proces. Wij maken voor de invulling gebruik van onze blauwdruk. In deze blauwdruk zijn alleen componenten opgenomen die zich al bewezen hebben in de markt. Op basis van deze componenten stellen we samen met u uw ideale werkplek samen. De componenten zijn standaard maar bieden u wel de mogelijkheid om een werkplek te realiseren die aan uw eisen en wensen voldoet.

Contact

Indien u geïnteresseerd bent in een nadere toelichting over welke oplossingen wij u kunnen bieden? Vul hieronder uw naam, email adres en telefoonnummer in dan nemen wij contact met u op.

×