Belangrijke update: Wijzigingen in VMware-licenties na overname door Broadcom

Belangrijke update: Wijzigingen in VMware-licenties na overname door Broadcom

Belangrijke update: Wijzigingen in VMware-licenties na overname door Broadcom

null

Na de overname van VMware door Broadcom heeft Broadcom aangekondigd dat nieuwe klanten geen perpetual licenties meer kunnen aanschaffen voor VMware-producten. Deze verandering is per direct van kracht. Perpetual licenties zijn kooplicenties waarvan het support apart wordt afgenomen en verlengd.

Bestaande klanten met perpetual licenties behouden toegang tot de VMware-producten. Deze mogelijkheid zal echter niet langer beschikbaar zijn voor nieuwe klanten. Bovendien zal het vernieuwen van perpetual Support and Subscription-abonnementen en hybride aankopen met doorlopende licenties niet langer mogelijk zijn.
Broadcom benadrukt dat de prijzen van bestaande abonnementen zijn verlaagd, maar specificeert geen nieuwe prijzen. Het stopzetten van de verkoop van perpetual licenties maakt deel uit van de vereenvoudiging van het VMware-productportfolio, zoals aangegeven door Broadcom.

Deze veranderingen hebben betrekking op verschillende VMware-services, waaronder Aria Automation, Aria Suite, Cloud Foundation, HCX, NSX, Site Recovery Manager, vCloud Suite, vSAN en vSphere, die nu een andere licentiestructuur zullen volgen.
Wat betreft het verlengen van bestaande licenties: tot 31 januari 2024 kunnen licenties nog met een jaar worden verlengd en alleen op basis van production support. Na deze datum zal VMware een “migratievoorstel” aanbieden op basis van de nieuwe op abonnementen gebaseerde licenties.

ACES IT blijft zich inzetten om haar klanten op de hoogte te houden van deze ontwikkelingen en zal verdere updates verstrekken zodra er meer informatie beschikbaar komt. Daarnaast blijven we onze klanten adviseren over de mogelijke nieuwe veranderingen en keuzes

Meer informatie

Hebt u vragen of wenst u meer informatie over ons producten- en dienstenaanbod? Neem dan contact op met de verkoop afdeling van ACES IT via telefoonnummer 040 – 264 53 00 of laat via de onderstaande velden een bericht achter.

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×