ACES IT’s innovatieve oplossing tegen ransomware: Cyber Recovery Vault

ACES IT’s innovatieve oplossing tegen ransomware: Cyber Recovery Vault

ACES IT's innovatieve oplossing tegen ransomware: Cyber Recovery Vault

null
Cyber Recovery as a Service

Waarom Cyber Recovery Vault?

 

Om uw back-up data echt te beschermen tegen ransomware en andere cyber dreigingen is het van groot belang deze data te beschermen via een air-gap en een immutable opslag. Met de Cyber Recovery Vault kunt u dit realiseren. Maar weet u ook zeker dat uw data niet al gecompromiteerd was toen deze opgeslagen werd? Met andere woorden: hoe weet u zeker dat, wanneer u uw back-up moet restoren, uw data vrij is van malware? Want alleen een air-gab en immutability voldoet niet. Met de combinatie van de Cyber Recovery Vault en Cyber Sense wordt uw back-up data automatisch gecontroleerd op malware en zorgt u er zo voor dat uw back-up data altijd schoon blijft.

Het fundament van de oplossing is PowerPortect Cyber Recovery van Dell Technologies

 

Toename van cyberdreiging

 

Je kunt er nagenoeg niet omheen: iedere dag worden gemeenten, bedrijven of particulieren getroffen door ransomware of malware.  Het is helaas niet meer de vraag of je gehackt wordt maar wanneer. Het gebeurt zelfs al vaak zonder dat we het doorhebben.  Hoe heeft het zover kunnen komen, en belangrijker: wat kunnen we ertegen doen? 

Een belangirjk onderdeel van onze algemene Disaster Recovery strategie is de Cyber Recovery Vault as a service oplossing.

De gevolgen van een security-incident kunnen desastreus voor uw organisatie zijn. Denk aan verlies van omzet en reputatie-schade, dat mogelijk weer leidt tot een vertrouwensbreuk met uw klanten en voor gemeenten met burgers en politiek.Zowel overheden zelf als bedrijven zijn verplicht om passende maatregelen te nemen om data na een Cyber aanval te kunnen herstellen. Bij overheid is dit met name de BIO en in het algmeen voor alle organisaties de nieuwe Europse richtlijn NIS2.

Bescherm uw bedrijfskritische data met een Cyber Recovery Vault

 

Veel organisaties en gemeenten hebben de laatste jaren goede stappen gezet voor wat betreft Security. Dit maakt het criminelen lastiger om eenvoudig in te breken. Voor wat betreft back-up zijn ook veelal goede stappen gezet door een Air Gap (offline back-up) te realiseren. Echter dat is niet voldoende.

Voorkomen is beter dan genezen

 

De toename van security-incidenten is een duidelijk bewijs dat lang niet alle malware of ransomware wordt tegengehouden. Zero-day-kwetsbaarheden zijn kwetsbaarheden in software die worden uitgebuit voordat de softwarefabrikant de mogelijkheid heeft om een patch uit te brengen of te implementeren. Deze kwetsbaarheden zijn gevaarlijk voor de veiligheid van uw gegevens, daarom is het belangrijk om deze kwetsbaarheden proactief te detecteren en te verhelpen.

Deze zero-day-code kan nog niet worden opgemerkt door detectiesystemen, daarom is het slechts een kwestie van tijd voordat bedrijven te maken krijgen met malware of ransomware. De toenemende populariteit van Ransomware-as-a-Service maakt het voor aanvallers eenvoudig om deze dienst af te nemen, waardoor het aantal incidenten de komende jaren alleen maar zal toenemen. Het is daarom belangrijk om proactief maatregelen te nemen om deze incidenten te voorkomen in plaats van te genezen.

Het is dus beter om technische en organisatorische maatregelen te treffen om de back-upsystemen te beveiligen. Daarnaast is het onder andere verstandig om back-updata te versleutelen voordat het over het netwerk verstuurd word en gebruik te maken van retentie-locks. Echter software oplossing die op 200 indicatoren kan meten of uw back-up data niet is gecompromiteerd is essentieel, want alleen een air-gab en immutability voldoet niet meer.

Isoleren bespaart op de lange termijn

 

De beste en veiligste oplossing is een onveranderbare (immutable) kopie van uw back-updata en catalogus in een onzichtbare kluis te stoppen. Deze onzichtbare kluis, ook wel een cyber recovery vault genoemd, is compleet geïsoleerd van uw productieomgeving.De cyber recovery vault is weergegeven in het onderstaande afbeelding.

In de Cyber Recovery Vault staat de Dell PowerProtect DD back-upvoorziening, welke dagelijks tijdelijk verbonden wordt met het productie-netwerk om een kopie van de back-updata en catalogus te ontvangen. Beheer van het systeem wordt uitsluitend uitgevoerd door personen met de juiste rechten binnen de vault. De beheerders van de productieback-up hebben geen toegang tot dit systeem en de back-upkopieën zijn niet zichtbaar in de productieback-upapplicatie.

CyberSense

 

Het immutabel opslaan van data in een kluis is een belangrijke stap in de juiste richting voor de bescherming van uw data tegen ongeïdentificeerde malware of ransomware. Echter, alleen het opslaan is niet voldoende. Continu monitoring en analyse van de opgeslagen data is eveneens essentieel om verdachte veranderingen eerder te detecteren. Daarom bieden wij een optie aan om binnen de kluis een ‘clean room’ te gebruiken waar de data kan worden gecontroleerd zonder invloed van buitenaf. Hierdoor kunnen we getroffen bestanden en productiesystemen sneller herstellen en uw data beter beschermen.Onze aanpak om data immutabel op te slaan in een kluis, is een belangrijke stap om ongeïdentificeerde malware of ransomware eerder te detecteren. Maar we gaan nog een stap verder. Wij bieden u de optie om binnen de kluis een ‘clean room’ te gebruiken, waar de data kan worden gecontroleerd zonder enige invloed van buitenaf. Hierdoor kunnen we getroffen bestanden en productiesystemen sneller herstellen en uw data beter beschermen. Zo bent u zeker dat uw data altijd veilig is.

Uitwijk

 

Wij bieden u ook de mogelijkheid om binnen hetzelfde datacenter een uitwijk te realiseren. Deze optionele dienst stelt u in staat om na een aanval of andere calamiteit snel uw IT-omgeving te herstellen. Hiervoor worden er resources gereserveerd in de Cyber Recovery Vault, zodat u altijd beschikt over een betrouwbare oplossing in noodsituaties.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Cyber Recovery Vault en meer uitleg waarom alleen een air-gab en immutability niet voldoet. Of wenst u meer info over een van onze producten en/of diensten?
Neem dan contact op met de verkoop afdeling van ACES IT via telefoonnummer 040 – 264 53 00, stuur een E-mail naar verkoop@aces-it.nl of laat via onderstaande velden een bericht achter.

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×