Het voordeel van IT monitoring

IT Monitoring

Het voordeel van IT monitoring

24-08-2016 - Is het nog wel een vraag of je IT monitoring toepast?

null
IT Monitoring

IT Monitoring
Het beschikbaarheidspercentage van de IT omgeving is meteen de meest belangrijke eigenschap van deze omgeving. Ongeplande downtijd heeft een sterk negatieve invloed op bedrijfsprocessen. Optredende storingen die de beschikbaarheid negatief beïnvloeden kunnen vaak voorkomen worden door inzet van een goede IT monitoring tool.
Inzet van IT monitoring software geeft organisaties o.a.:

  • In een oogopslag een overzicht van de status van de complete IT omgeving.
  • Meer pro-actief ipv reactief beheren – Bij gebruik van IT Monitoring worden incidenten en problemen op het gebied van beschikbaarheid, capaciteit, performance en gebruikersbeleving vaak al opgemerkt voordat daadwerkelijke een storing optreedt. Door inzet van de monitoringsoftware kan een groot deel van de storingen voorkomen worden.
  • Mogelijkheid tot ketencontrole – U controleert niet alleen de afzonderlijke IT componenten maar u heeft ook de mogelijkheid om de complexe end-to end keten inzichtelijk te maken en te monitoren.

PRTG

Er zijn meerdere IT monitoring producten verkrijgbaar. Aces heeft zeer goede ervaringen met de inzet van PRTG als monitor tool.
PRTG onderscheidt zich van de andere tools door een gunstige TCO in combinatie met eenvoud van inrichting en beheer.
Voor een verdere toelichting van PRTG klik op Lees verder

Meer informatie

Neem voor meer informatie over IT monitoring contact op met de verkoop afdeling van Aces via telefoonnummer 040 – 264 53 00 of laat via de onderstaande velden een bericht achter.

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×